INFORMATIE Quinta d’Alijo

Campismo Rural Quinta d’Alijó is een kleinschalige goed uitgeruste familie camping van zo'n 6 ha voor zowel rustzoekers als avontuurlijke kampeerders. De unieke ligging aan de rand van een van de grootste natuurgebieden en de omgeving maken deze plek bij uitstek geschikt voor natuurliefhebbers en wandelaars.

img_0117

Maar ook voor liefhebbers van 4x4’s (terreinauto's) is het Noorden van Portugal ideaal. De natuur is bijzonder fraai en afwisselend. Van zeer ruig tot lieflijk. Voor elk wat wils! 

De camping zelf biedt veel mogelijkheden voor zowel tenten, caravans en dak-tenten, maar ook voor campers zijn er de nodige plaatsen voorhanden.

Voor de vakantieganger die wat meer comfort wil, zijn er 7 houten vakantiebungalows (zowel kleinere als grotere)   beschikbaar voor de verhuur. De slaapmogelijkheden variërend van maximaal 6 tot maximaal 8 personen.

Buiten een groot zwembad met kioskje voor een verfrissend drankje of een lekker ijsje, is er een ontspanningsruimte voor de kinderen. Ook een restaurant c.q. bar ontbreekt niet.

582223_114222168722200_620629382_n

Kortom voor elk wat wils.

Alle mogelijkheden voor een plezierige  en afwisselende vakantie in de prachtige natuur.

De streek leent zich uitstekend voor wandelen, terrein-rijden of uitstapjes naar een van de vele leuke dorpjes of plaatsen in de omgeving.

cid_ac9b3270-26d4-4d55-9e55-42ebc55b1b9blan

De sfeer is ontspannen.

Het alles mag, niets moet principe lijkt hier te overheersen... Dus heerlijk relaxen of juist avontuurlijk bezig zijn.

dus:

  • fijn zwembad
  • gratis WiFi
  • goede sanitaire voorzieningen
  • uitstekende mogelijkheden voor sportieve ontspanning of inspanning (vooral in de nabije omgeving)
  • vele bezienswaardigheden, leuke stadjes en steden in de omgeving (kijk ook eens op onze Pinterest pagina)
  • ongedwongen sfeer

verhuurbungalows_quinta

Op het terrein van Quinta d'Alijo verblijft u in een geheel ontspannen sfeer in een comfortabele houten bungalow of in uw eigen (dak)tent of caravan.

  • Geen vastomlijnde kampeerplekken, maar kamperen op de plek die u wilt.
  • Geen overvolle terreinen, maar volop rust en ruimte in een prachtige omgeving.
  • Geen activiteiten teams die uw kinderen vermaken, maar volop gelegenheid om zelf te spelen.

De hoeveelheid avontuur of activiteit bepaalt u geheel zelf.

Het terrein dankt zijn naam aan de reeds enkele eeuwen oud zijnde boerderij genaamd 'Quinta d'Alijó'. Dit type boerderij is voor deze streken karakteristiek. Met respect voor de originele/traditionele bouw is het omgebouwd tot het hart van het park.

img_0739a

In de boerderij zijn diverse voorzieningen gehuisvest, zoals een kantoor, bar annex restaurant en een ruimte met allerlei (speel) faciliteiten voor (grotere) kinderen.

In het achterste gedeelte van het gebouw is de sanitaire ruimte aangebracht.
Het terrein van de Quinta is ca. 6 ha groot. Het beslaat een kleine berg die tot een rustieke natuurlijke kampeer locatie is verworden. Er zijn zowel beschutte als zonnige plaatsen voor tent of caravan.

In de loop der jaren is het terrein een waar vogelparadijs geworden. Waar in het begin geen vogel te vinden was, zijn nu diverse nesten van broedende vogels waargenomen. De Quinta biedt de dieren een veilige en rustige leefomgeving. U zult 's ochtends getrakteerd worden op een waar vogelorkest.

Ludieke vogelhuisjes