Mountainbiken

Op de mountainbike door de bergen en de bossen

mountainbikenVoor de echte sportievelingen onder ons, is de natuur rondom de Quinta ideaal om te mountainbiken. Overal onverharde wegen en bospaadjes. Heuveltje op, bergje af.

In Noord-Portugal kun je ook prima over de weg fietsen, want er is maar heel weinig verkeer. Maar voor de mooiste plekken en voor de meest fantastische vergezichten zul je toch van de weg af moeten. Maar dan kun je als mountainbiker ook echt je hart ophalen. Al moet je niet op zien tegen wat klimwerk!

De Portugezen zelf hebben het mountainbiken ook ontdekt waardoor er steeds meer uitgezette mountainbike paden komen (Percuso de BTT).

Wij hebben zelf op het internet diverse GPS routes  gevonden voor de mountainbike die je zo in je eigen GPS-apparaat kunt laden.

Mountainbike route bordOok voor het ruigere mountainbike werk kun je prima in Portugal terecht.

Kabelbaan van GuimaraesZo wordt er in Guimaraes, onder de kabelbaan, van de hoogste berg tot in de stad naar beneden geracet. De fietsen gaan weer mee in de kabelbaan naar boven en dan begint alles weer van voor af aan. Fascinerend om te zien, maar zeker niet voor iedereen geschikt!