NATUUR Noord-Portugal

Prachtige natuur en cultuur in nabije omgeving van de Quinta

natuurbeeld Noord-Portugal

Do Minho gebied

Onze kleinschalige camping is gelegen in het prachtige Noorden van Portugal. Het is gevestigd in een grote vallei in het zuiden van het gebied Do Minho, circa 3 km van het plaatsje Cabeceiras de Basto.

 

Rivieren

De streek wordt doorkruist door vele kleine en grotere rivieren. Deze lenen zich op diverse plaatsen uitstekend voor diverse outdoor-watersporten als rafting, canyoning en rivierlopen.

 

Stuwmeren

De kleine en grote (stuw) meren zijn daarentegen weer ideaal om bijvoorbeeld te kanoen of te vissen. Ook met de auto kunt u prachtige toerritten in de omgeving maken. De gevarieerde natuur zal u verbazen.

De vallei waar de Quinta aan ligt, wordt gedomineerd door een bergtop met daarop het kerkje en bedevaartsoord 'Senhora da Graça'. Onder ideale omstandigheden is het vanuit alle kanten vanuit de vallei (en vanaf de Quinta) zichtbaar en zelfs hoorbaar; bij de juiste windrichting tot wel 20 km verderop.

De achtertuin van het park van de Quinta wordt gevormd door de uitgestrekte 'serra', de meest zuidelijke uitlopers van de Pyreneeën.

Dit prachtige natuurgebied van circa 450 km2 staat volledig tot onze beschikking staat voor elk denkbare offroad- en outdoor activiteit.

Heel afwisselend

De vallei zelf kenmerkt zich door een hoog groengehalte, terwijl de omliggend bergen variëren van weelderig begroeide hellingen tot kale rotspartijen in de meest mooie formaties.

Kortom: een eldorado voor natuurfotografen, wandelaars en natuurliefhebbers.

 

 

 

 

pijltjes_naar_rechtspijltjes_naar_links Klik op een willekeurige foto om de foto's te vergroten. Met de pijltjes onder de foto kun je door de foto's bladeren. Met de  escape toets kun je de foto's weer verkleinen.

Onderstaand filmpje van You tube geeft ook een goed beeld van de prachtige natuur in het Noorden van Portugal.