Portugese recepten

Portugese natas
Maak thuis vast kennis met de Portugese keuken.

bolo de balacha, Portugese koekjestaartOp het internet zijn zo ontzettend veel Portugese recepten te vinden dat we die hier niet allemaal zullen tonen. Wel verwijzen wij u naar Smulweb, waar u alleen al vele honderden recepten uit de Portugese keuken aantreft.

Een tweetal toetjes recepten zullen wij u echter niet onthouden. Deze nagerechtjes worden veelvuldig door onze Portugese kokkin, Donna Lina, gemaakt en door zeer veel van onze gasten zeer gewaardeerd. Bovendien zijn ze niet moeilijk te maken, Ook leuk om met kinderen samen te doen!

Portugese koekjestaart Bolo de Bolacha`

(met dank aan Petra Wiggers)

Eén van de bekendste taarten van Portugal is de koekjestaart, oftewel de Bolo de Bolacha. Een heerlijke en super makkelijk te maken taart.

 

Bereidingstijd: 20-30 minuten  en minimaal 2 uur wachttijd

Ingrediënten voor 8 personen

  •  1 blik gecondenseerde melk (Friesche Vlag)
  • + dezelfde hoeveelheid gewone melk
  • 5 eierdooiers
  • 1 rol Maria biscuitjes of Petit Beurre
  • sterke koffie met suiker
  • gemalen amandelen

Hulpmiddelen

Springvorm van plm. 22 – 24 cm, of een muffinvorm voor 12 muffins en evt. 12 silicone cakevormpjes

 

Voorbereiding

  • Neem een blikje gecondenseerde melk en voeg er een even grote hoeveelheid normale melk aan toe.
  • Voeg er vijf eierdooiers aan toe en mix goed met behulp van een mixer.
  • Zet het op een zacht vuur en blijf roeren totdat het aan de kook komt.
  • Haal de biscuitjes door lauwwarme sterke koffie met suiker. Ze moeten worden doordrongen van de koffie, maar niet doorweekt zijn.

Bereidingswijze

  • Maak een bodem met de koekjes op een schaal of in een taartvorm. Om kleine taartjes te krijgen, kunt u ook een muffinvorm gebruiken. Handig is om daar eerst kleine silicone cakevormpjes in te leggen.
  • Doe daarop een laag van de gemaakte crème.
  • Herhaal dit tot je een hoge taart hebt en sluit in ieder geval af met een crèmelaag. Zet de taart minimaal 2 uur in de diepvries en daarna in de koelkast tot het moment waarop je de taart wilt eten.
  • Bestuif met de taart met gemalen amandelen of een mengsel van suiker en kaneel

 

pasteis-de-nataHet 2e recept is die van de Portugese roomtaartjes

Daar is een uitstekend youtube filmpje van te vinden op internet. Een Portugese dame laat precies zien hoe je de taartjes moet maken. Leuk om te doen, makkelijk en erg lekker!

 

 

 

 

De ingrediënten voor ca. 24 taartjes

600 gram bladerdeeg

500 gram suiker

500 ml melk

250 ml water

60 gram bloem

1 citroen

1 kaneelstokjes