TERREINrijden

Een ongekende ervaring in Noord-Portugal!

4x4-met-uitzicht

Dit prachtige gebied in Noord-Portugal kenmerkt zich door de grote verscheidenheid aan landschappen. De omgeving is zeer afwisselend. Hier vindt u gebieden die vergelijkbaar zijn met de Belgische Ardennen tot aan de onherbergzaamheid van een gebied als Schotland.

Honderden kilometers aan onverharde wegen

Het gehele gebied staat in principe open voor de enthousiaste 4x4 en SUV rijders. Er zijn honderden kilometers aan onverharde wegen, bergen, doorwadingen alsmede meer- en minder goed begaanbare bergpaden.

Best wel een diepe geul...

Ook zwaar terrein rijden is mogelijk

De ondergrond gaat van rotsachtig tot bos, van zand tot modder. Voor de meer sportieve rijders zijn er ook mogelijkheden om op zeer zwaar terrein te rijden. De nadruk ligt hierbij meer op behendigheid en kunde dan op bruut geweld.

Ieder rechtgeaarde terreinrijder kan hier dan ook zijn hart ophalen.

Een paradijs voor zowel de recreatieve als de meer gevorderde terreinrijder.

Het terrein-rijden in deze prachtige en qua landschap zeer afwisselende omgeving levert u naast een ongekende rijervaring ook prachtige weidse vergezichten. Een stop in de vele pittoreske plaatsen en dorpjes die u onderweg tegenkomt is zeker aan te raden.

Hoewel er in dit gebied geen sprake is van verplichtingen of beperkingen van overheidswege, hangen wij de zogenaamde 4x4 Offroad code aan. Wij verwachten deze houding ook van onze bezoekers, opdat wij gezamenlijk nog lang kunnen genieten van deze voor ons Nederlanders ongekende mogelijkheden voor het terreinrijden.

Toch even opletten tijdens het terreinrijden!
Je zou er natuurlijk ook aan de andere kant langs kunnen rijden, maar dit is veel leuker!

U kunt uw routes afstemmen op uw eigen mogelijkheden en wensen;

Van green laning tot zogenaamde zwarte routes.

Op de Quinta zijn vele routeboeken verkrijgbaar met zogenaamde bol-pijl routes die u een indruk geven vroadbookan de omgeving. Deze routes kunt u uiteraard geheel aan uw eigen wensen aanpassen.

Onderweg even stoppen om te relaxen bij die fraaie waterval of om te genieten van een kop koffie op een zonovergoten terras. Ook zijn er diverse GPS-routes voor 4x4 rijden beschikbaar

cid_74a93c61-6cf5-4389-ad71-609d2234bb4blan

Ook georganiseerde groepsritten

Zowel voor de individuele rijder, het gezin of in groepsverband zijn er vele mogelijkheden. Op aanvraag kan onder leiding van iemand van de Quinta een groeps-rit georganiseerd worden. Hierbij worden ook gebieden bereden die niet in de routes zijn opgenomen. Dit omdat deze door weersomstandigheden sterk van begaanbaarheid kunnen wisselen.

pijltjes_naar_rechtspijltjes_naar_links Klik op een willekeurige foto om de foto's te vergroten. Met de pijltjes onder de foto kun je door de foto's bladeren. Met de  escape toets kun je de foto's weer verkleinen.

 

Bekijk ook ons  Pinterest album over  terreinrijden

pinterest_offroad
Volg ons 4x4 Pinterest bord voor meer OFFROAD kijk plezier!

terreinrijden2a