Terreinrijden mag WEL!

....in Noord-Portugal!

Sinds enige tijd verschijnen er negatieve berichten op internet en, naar wij begrepen hebben, in een 4x4 tijdschrift over problemen met terreinrijden in Portugal.

Het zou zo zijn dat je in Portugal niet mag terreinrijden zonder vergunning en daar zouden hoge boetes op staan. Er wordt zelfs gezegd dat je auto in beslag zou kunnen worden genomen...

Dit is ABSOLUUT NIET WAAR!!!!

Het betreft hier een zogenaamd ‘Broodje Aap’ verhaal, dat door iets of iemand de wereld is ingestuurd. Die verhalen doen nu enkele jaren de ronde. We hebben geen idee of het hier gaat om een pesterij of jaloezie of wat ook. Wij kunnen de vinger er niet opleggen.

Het is echter zo dat wij met grote regelmaat contact hebben met de betreffende overheden en dat deze steeds weer onveranderd positief zijn over al onze aktiviteiten. Ook over het keurige gedrag van de Nederlanders tijdens het terreinrijden.

Terreinrijden in Noord-PortugalPlekken waar onze (vaak Nederlandse of Belgische) gasten een stop hebben gemaakt, worden vaak netter achtergelaten dan dat ze daar ze werden aangetroffen.

Het is op onze Quinta eigenlijk een ongeschreven regel dat iedere terreinrijder zich aan de zgn. ´Groene code´(Offroadcode) van het terreinrijden houdt. Dus respect voor het landschap en zijn bevolking. U zult dan echt nooit problemen ondervinden tijdens het terreinrijden.

De mogelijkheden van terreinrijden in Noord-Portugal zijn onveranderd grandioos. Vele wegen zijn nog onverhard en doorgaans al een grotere uitdaging dan de 4x4 ervaringen die u op kunt doen tijdens evenementen in Nederland.

Het is allemaal heel goed verklaarbaar; Het is een heel afwisselend gebied met vele bergen en dalen en een heel divers landschap. Om van A naar B te komen zijn overal onverharde wegen aangelegd. Soms zelfs nog eenvoudige koeienpaden.

Het netwerk van paden en wegen is echter zo groot, dat het onmogelijk allemaal goed onderhouden kan worden. Vandaar dat het u regelmatig kan overkomen dat er grote gaten in de weg of het pad zitten vanwege de enorme regenval van de voorgaande maanden.

Terreinrijden in sporadisch afgebakende natuurgebieden kan wel wat beperkingen kennen ten aanzien van het terreinrijden, maar dat wordt dan goed aangegeven. Gelooft u ons, als u met uw auto ook nog weer terug wilt naar Nederland, dan laat u het ook wel uit uw hoofd om van die paden af te wijken, deze zijn op zich al uitdagend genoeg.

In Noord-Portugal heeft echter nog geen 5% van het totale beschikbare terrein een dergelijke status.. In Polen bijvoorbeeld ligt dit % vele malenTerreinrijden in Noord-Portugal hoger, om maar niet te spreken over landen als België en Frankrijk. Daar is men vele malen strenger en loopt het uiteindelijk ook vaak wel los.

Onze ervaringen met terreinrijden in NoordPortugal zijn onveranderd bijzonder positief.

Je kunt tochten maken van uren en daarbij niemand of slechts enkele mensen tegenkomen. Waar is dat nog zo?

In ons gastenboek kunt u enkele reacties lezen van gasten die hebben genoten van een verblijf op de Quinta en het terreinrijden in de omgeving. Maar ook op openbare fora treft u zeer positieve reacties aan. Kijkt u eens op onderstaande links.

 

 

modderpoel.nl

terreinrijden.nl

bijzonderportugal.nl

landrovergeeks.com

Laat u door e.e.a. vooral niet weerhouden en kom gewoon onbezorgd genieten van alles wat wij en de omgeving u te bieden hebben.

Rectificatie offroadrijden in Portugal

 

 

 

 

Op 28 juni jl. heeft 4WDmagazine een rectificatie geplaatst m.b.t. het taboe op terreinrijden in Portugal.

klik op afbeelding om het artikel te lezen

 

Met vriendelijke groet,

Quinta dÁlijó