WANDELEN

...heerlijk wandelen in Noord-Portugal!

Wandelen in Noord-Portugal is een unieke ervaring in een prachtig en zeer afwisselend landschap. Portugal 2004 O009De Portugesen zelf zijn nog niet zo gericht op de wandelsport, maar dit is absoluut wel in opkomst.

In het kantoor van de Quinta is een map aanwezig met een groot aantal wandelroutes in de omgeving van de Quinta. Ook zijn er diverse officieel uitgezette routes.

De wandelroutes variëren in afstand (van enkele tot vele kilometers) en in zwaarte.

 

 

 

 

 

 

Er zijn 3 soorten wandelmogelijkheden:

1. een route lopen o.b.v. een routebeschrijving.

2. een route lopen die officieel is uitgezet; een zgn. gemarkeerde route

3. een route lopen m.b.v. een GPS

sr de graca bordje klein
Fantastische gemarkeerde wandelroute naar de Senhora de Graca voor de echte doorzetters!!

apparaat

 

Op de Quinta zijn enkele GPS-apparaten aanwezig met voorgeprogrammeerde wandelroutes en uitgebreide ondersteunende materialen. Voor de onfortuinlijken onder u die niet op de Quinta (kunnen) verblijven geven wij u een hele reeks aan links naar GPS-wandelingen in Noord-Portugal die u zelf in uw GPS-apparaat kunt downloaden.

De wandelmogelijkheden in de omgeving van de Quinta zijn vrijwel eindeloos. Van een rondje om het terrein tot moeilijke wandeltochten... alles is mogelijk! De omgeving is zo divers dat er voor elk wat wils is.IMG_9656

Vraag de mensen van de Quinta welke tochten voor u interessant kunnen zijn.

Houdt u van rustig wandelen of wilt u liever onderweg wat uitdagingen in de vorm van doorwadingen of wellicht vindt u wat klimwerk geen probleem?

Levada wandelen behoort ook tot de mogelijkheden.

Levada wandelen in noord-PortugalLevada's zijn irrigatiekanaaltjes die water uit regen- en waterrijke gebieden, dwars door het gebergte heen (soms zelfs letterlijk: door tunnels) naar drogere gebieden brengt. Daar wordt het water gebruikt voor irrigatie.

De levada's vormen een netwerk van kanaaltjes die meestal aan één kant van een wandelpad of stenen muurtje zijn voorzien.

Deze paden dienden in de eerste plaats als toegang voor het onderhoud van de levada's, maar worden tegenwoordig ook meer en meer als toeristische wandelpaden gebruikt.

Het zijn wandelpaden die eigenlijk nooit echt steil lopen. Dit maakt het volgen van de route uiteraard eenvoudig. Hiermee wordt de ruigere, bergachtige binnenlanden toegankelijk gemaakt voor iedere (ervaren of onervaren) wandelaar.

Portugal 2004 S015

Veel informatie over wandelen in Portugal vind je op deze website.

IMG_0006